Història

Josep Ensesa i Gubert, en un dels seus escrits explica la gènesi de S’Agaró i de la “Taverna del Mar”:

“… a l’any 1920, es produeixen nous esdeveniments que preparen encara més el naixement de S’Agaró … adquirint l’Establiment dels Banys instal•lat l’any anterior a la llavors anomenada Platja de Sant Pol … amb els seus primitius i vuitcentistes Banys de la Platja que solament vivien en l’època canicular … L’any 1929 es va construir el restaurant dels Banys de S’Agaró que es va utilitzar com a annexos per als seus serveis de bar, part de la primitiva terrassa de l’establiment dels Banys. Pocs anys després aquella terrassa va cremar en una nit d’hivern de 1935, i Folguera va ser aleshores l’encarregat d’aixecar en el seu emplaçament actual la Taverna del Mar la inauguració de la qual va tenir lloc el diumenge 19 de juliol de 1936 … i allí va quedar abandonada fins al seu renaixement al 1939”.

Amb el pas del temps i de la mà del Sr. Ensesa Montsalvatge, fill del fundador de S’Agaró, La Taverna del Mar es posiciona com a local de referència per la seva excel•lent ubicació i oferta turística. Després de la seva defunció, la concessió de la Taverna del Mar passa a les mans de les seves filles Julia, Virginia i Carina que finalment prenen el comandament del projecte l’any 2014, i fent honor a la història d’aquesta família, aposten per un projecte elegant i de qualitat. Per a això encarreguen al dissenyador Lázaro Rosa-Violán el projecte decoratiu amb unes directrius molt clares sobre l’aspecte de la nova Taverna del Mar respectant en tot moment els seus orígens i la seva situació.

La Taverna del Mar avui dia aposta per la qualitat de la seva oferta, amb un equip d’excel•lents professionals preparats per cuinar i servir el millor producte del mar en un ambient incomparable. Així mateix Els Banys de S’Agaró continuarà un any més com a icona més representativa d’aquest meravellós lloc de la Costa Brava.